01-10-2020

Oplevering 29 Zorgappartementen Jac. Bloemenhof

Eind september is het project Jac. Bloemenhof (Kersenboogerd, Hoorn) opgeleverd en deze week trekken de laatste nieuwe bewoners in hun nieuwe appartementen. Na ruim een jaar intensief bouwen met een hecht team is het pand gerealiseerd en zijn alle wensen van de opdrachtgever vervuld. Voor Stabo komt een mooi project ten einde en we zijn trots op het resultaat!

Delen

Bouw Process

Project leider Johan Huisman (Woningstichting Grootslag) praat over een prettige samenwerking met goede communicatie. Het werken in bouwteam is door wederzijds vertrouwen als positief ervaren en mede hierdoor verliep de bouw voorspoedig. Op 27 juni 2019 werd de eerste paal geslagen en is de bouw begonnen. Deze eervolle taak werd feestelijk uitgevoerd door de nieuwe bewoners.  Helaas kwam in maart corona om de hoek kijken en hierdoor konden materialen niet meer op tijd worden geleverd. Hierdoor liep de bouw wel ruim een maand uit.

Uitvoerder Guido Entius vond de logistiek en opslag van materialen de grootste uitdaging gedurende de bouw. Hij noemt het ook wel bouwen op een postzegel, en hier is vanaf begins af aan creatief mee omgegaan. De Schaftketen en containers stonden boven de sloot om parkeer ruimte te behouden voor bewoners. De overlast voor diezelfde bewoners is beperkt gebleven en er is alles aan gedaan om iedereen op de hoogte te houden van wat zou gaan gebeuren.

Zorgappartementen

Woonstichting Het Grootslag heeft dit complex in samenwerking met zorgverlener Philadelphia gerealiseerd. In het nieuwe zorgcentrum bevinden zich 29 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten van zorgverlener Philadelphia, mensen met een beperking, kunnen hier zelfstandig wonen onder begeleiding of indien nodig met intensievere hulp.  In het gebouw zijn twee gemeenschappelijke huiskamers, diverse algemene voorzieningen en onder andere een brancardlift. De woningen bestaan uit een woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, berging en technische ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich een balkon of terras. De woonruimte is circa 63 m2.

Architectuur
Het pand is ontworpen en getekend door architecten bureau Peter Laan, en bouwkundig uitgewerkt door Nieuweboer Architecten. Het gebouw heeft een moderne strakke vorm en bestaat uit drie verdiepingen. De gevels zijn van onderhoudsarme materialen, en de gevelkozijnen zijn van kunststof en voorzien van draaikiepramen. Verder zijn de test resultaten op luchtdichtheid van het pand boven verwachting hoog. Alle appartementen hebben bovendien een warmtepomp en een fluisterstil WTW-ventilatiesysteem. Kortom de appartementen zijn van alle gemakken voorzien en super modern!

Stabo wenst de nieuwe bewoners enorm veel woonplezier!