Distributiecentrum Bo-mij groep

Voor B.M.G. Vastgoed in Hoorn hebben we al verschillende bouwprojecten mogen uitvoeren. Een daarvan betrof een aanzienlijke bedrijfsruimte: een grondoppervlak van 9.000 m² met nog eens 10.000 m² verdiepingsvloer. Op het eerste gezicht misschien niet zo ingewikkeld om te bouwen, maar dat is buiten de omgevingsfactoren gerekend.

De opdracht verkregen we met de laagste inschrijvingsprijs en de hoogste aanneemsom in het bestaan van Stabo Bouw. Dat was op zich al uniek. De bouw zelf was dat ook, onder andere doordat de goederenlift en het trappenhuis van prefabbeton zijn gemaakt, wat het bouwproces aanzienlijk versnelde.

Uitdagende logistiek

Desondanks vereiste het bouwproces de nodige inspanningen. Zo kwamen in twee van de vier magazijnhallen, van ieder 12 meter hoog, verdiepingsvloeren. De bouw daarvan vroeg om een strakke logistieke planning: de vloeren zijn opgebouwd uit flinke prefabbetonelementen van 14 meter lang, anderhalve meter breed en 40 centimeter dik. Dat weegt nogal wat en neemt veel ruimte in beslag. Daarom moesten we de hijskraan precies op de juiste plek zetten, zodat alles in evenwicht bleef. En moest iedere plaat, stuk voor stuk genummerd, meteen als die van de vrachtwagen kwam worden gemonteerd.

Bouwen op een postzegel

Bovendien werd de locatie rondom de bedrijfsruimte tijdens onze bouwwerkzaamheden volledig volgebouwd. Met een erg krappe bouwplaats als gevolg. Er was geen enkele ruimte voor de opslag van bouwmaterialen, waardoor alles precies op het juiste moment moest worden geleverd. Door veelvuldig overleg met de betrokken partijen en een gedetailleerde planning op dagniveau wisten we onze doelen te behalen. Zo slaagden we erin de bedrijfsruimte vlak voor de bouwvak op te leveren, precies zoals gepland. Zonder de nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de toeleveranciers en Nieuweboer Architecten was dit niet gelukt. Dat bewijst maar weer eens de meerwaarde van ‘met z’n allen om de tafel’.

Stabo inschakelen voor utiliteitsbouw?

Bel of mail ons.